Drive‎ > ‎

Dokument

Principen för att skapa något nytt fungerar på samma sätt oavsett vad nytt du vill göra.

 
Vi skall skapa ett dokument men du väljer vi samma knapp för alla programmen i Drive. Vi klickar på knappen Skapa och väljer denna gången Dokument.

Som du ser finns både ny Mapp, Presentation, Kalkylark, Formulär och Ritning med som val. Även om Ritning trillat av bilden till vänster.

När du varit igång ett tag kommer du också upptäcka att det blir fler och fler alternativ av program att välj mellan. Några har du kanske valt att lägga dit själv och några har CPI valt att lägga till, till oss.

Dokument är ett ordbehandlingsprogram. Ett väldigt litet och enkelt på ytan men med flertalet smarta funktioner under huven. 
 
Vi börjar lugnt och sansat och titta igenom meny raderna överst.

Överst. Här döper du ditt dokument. Som standard får ditt dokument namnet "Namnlöst dokument". Klicka på den texten och du får upp en ruta. Skriv in ett passande namn för ditt dokument och klicka på Spara.

Överst, längst till höger. Förutom att du ser det konto som är inloggat, ditt eget förhoppningsvis i detta fallet, har du två knapper. En vit för Kommentarer och en blå för att Dela. Dessa två sparar vi till en senare text/film som du kan läsa/se.

Menyraden. Arkiv, Redigera, Visa osv. En vanlig menyrad för ett ordbehandlingsprogram. Vi kommer titta på några vanliga alternativ.

Snabbmenyn. Ikoner för utskrift, ångra, välja typsnitt osv. År också helt vanliga ikoner för att slippa leta i menyraderna för de vanligaste funktionerna man vill göra.