Drive‎ > ‎Dokument‎ > ‎

Kommentarerna

Drive - Kommentera


Man kan kommentera ett dokument på mer än ett sätt i ett Google dokument. Det vanligaste sättet påminner mycket hur andra ordbehandlings program brukar hantera kommentarer. 

Om du inte redan gjort det så öppna ett dokument från Drive. Markera sedan ett ord eller en mening. Med din text markerad klickar du i menyn under Infoga och väljer Kommentera.
En liten ruta syns nu till höger om ditt markerade ord. Skriv in något i rutan. Test till exempel och klicka på den blå knappen Kommentera. Din markerade text fick en färg(troligen gul) och i högerkanten finns rutan kvar.

Markera ett nytt ord lite längre ner i din text. Gör om proceduren med att infoga kommentar. Skriv något nytt i rutan. Test2. Klicka på den blå knappen.

Du har nu två kommentarer. Hur vet man vilken ruta, med din kommentartext, som är vilken? 
Klicka på en av dina rutor ute i kanten. Den liksom poppar upp och ditt markerade ord ändrar färg igen.

Vill du ta bort en kommentar som du gjort? Klicka igen på den ruta i högersidan som du vill ta bort. I den rutan finns nu bland annat "Radera".

Sätt nummer två att kommentera bygger vidare på det som du gjorde ovan. Långt upp till höger, sidan om Dela knappen, hittar du knappen Kommentera. Klicka på den. Om du följt med och redan skrivit in två kommentarer så ser du lite mer information. Du har nu också möjlighet att svara på en kommentar som någon annan skrivit i dokumentet. Tänk dig att du har kommenterat en elevs dokument. Eleven öppnar upp det och ser vad du kommenterat. Eleven gör sina justeringar enligt dina önskemål och kan sedan lämna svar på kommentaren eller klicka i "Markera som löst .