Drive‎ > ‎Dokument‎ > ‎

Ändringshistorik

Ändringshistorik


Om du inne i ett dokument först klickar på Arkiv och sedan på Ändringshistorik, kommer ett fönster upp i sidan. 

Har du precis skapat ett nytt tomt dokument kommer där inte finnas något i fönstret. Om du öppnar ett dokument som du skapat innan och klickar fram ändringshistoriken kommer där finnas en hel del.

Vad är då det som kommer finnas? Jo, väldigt enkelt beskrivit: Google sparar själv din text efterhand du skriver i ett dokument. Jättebra. Nu behöver du inte själv tänka på att klicka på Spara knappen var femte minut. Google kommer också ihåg hur det såg ut i din text varje gång den sparar och det är detta som du ser i ändringshistorik fönstret. 

Du ser datum och klockslag samt vem som sparat vid det tillfället. Om du till exempel klickar 10 rader (om det nu finns så många ännu) ner. Nu visas för dig hur det såg ut precis då i dokumentet. Med färger beskrivs också olika händelser. Du kanske tagit bort text? Då visas den texten med röd färg samt att den är så kallad genomstruken. Det finns många saker som kan ha hänt i versionen "för tio gånger sedan" och i din senaste originaltext.

Då kommer kanske nästa fråga. Vad har jag för nytta av detta? 
Säg att någon varit med och skrivit i ditt dokument och du vill gå tillbaka till en tidigare version. Nu kan du göra detta! Tänk dig det som att varje gång du trycker ner en tangent eller ta bort något i din text så sparas automatiskt en fil som du sedan kan öppna upp. Istället för miljoner filer så går man till Ändringshistoriken om man vill ändra tillbaka i sin text.

Ändringshistorik