Drive‎ > ‎

Mappar från andra

Efter det förra avsnittet där du lärde dig att skapa egna mappar så kommer du även få andras mappar. Nu kanske du tycker vad andra skall göra inne hos dig? Det är det som det här med molntjänster bygger på. Andra kommer dela ut filer till dig som ni samarbetar kring. Samma är det med mappar. Istället för att dela ut fil efter fil så delar man ut en mapp. Allt som sedan finns och läggs i mappen kommer automatiskt vara utdelat enligt de dela inställningar man för mappen.

För att ändå få lite struktur finns det i menyn till vänster ett val som heter "Delat med mig". Klickar du på det så antingen är det tomt just nu eller så har du redan fått utdelade mappar från någon annan.

Vill du själv dela ut en mapp till en kollega eller till en elev? Skapa först mappen. Klicka i bocken framför mappen coh gå upp till dela knappen. Gå vidare där och skriv in namnet på personen eller personerna som du vill dela med. Vill du har du möjlighet att ändra standard texten i det mejl som också skickas till dem. Klicka sedan på den blå knappen. Vill du ta bort eller lägga till fler så är principen densamma som när du delar ut.