Drive‎ > ‎

Skapa egna mappar

Drive - Skapa och flytta bland mappar


Det första du ser när du kommer in i Drive är alla filer som du har. Som standard hamnar du oftast också i den mapp som du var i sist innan du stängde ner Drive. 

Troligen är du nu första gången i Min enhet. Du ser till vänster en liten utforskare som hjälper dig att ta dig fram. Om du klickar på den lilla bocken/pilen precis framför Min Enhet så den pekar neråt istället för till höger. Nu när den pekar ner så öppnas Men enhet upp och de eventuella mappar* som redan finns visas. Klickar du på texten Min Enhet ser du samma sak men då i fönstret till höger. 

Oavsett hur du vill använda utforskaren så måste du ibland in i mappar och kanske sedan vidare i andra mappar för att hitta dina filer som du sparat. Har du inte några mappar så är det dags att lära sig hur man skapar dessa.

Se först till så du är i Min enhet. Klicka sedan på Skapa knappen. Som du ser finns här många alternativ. Välj mapp överst. Ge mappen ett namn ock klicka på den blå knappen Eftersom du innan sett till att vara i Min enhet så skapas en mapp där. Klicka på din nya mapp. Gå upp igen och skapa en ny mapp. Har du gjort rätt har du fått en ny mapp inne i den mappen som du precis skapade. Bra med struktur.

Klickar du igen på den först skapade mappen och gör en till mapp så skall du nu ha två undermappar till den först skapade. Vi hoppas du hänger med.

I de andra avsnitten nedan går vi igenom hur du skapar Dokument och Presentationer. Att tänka på är att om du klickat på en mapp så du står i den och sedan går upp och skapar ett Dokument till exempel, så kommer det att skapas direkt i den mapp som du befinner dig i. Skulle ditt nya Dokument, eller vad du nu har för fil, inte hamna där du tänkte dig får du flytta det till rätt ställe. Man kan göra på många sätt för att flytta sina filer. Ett sätt som visar dig vad som händer är att du ser din fil framför dig i det högra fönstret. Som du ser går det att klicka in en bock i den lilla fyrkantiga rutan fram Dokumentet (filen). När du gjort det finns det nu ett antal val i menyn ovanför alla dina filer. En av ikonerna ser ut som en grå mapp och om du låter muspekaren "vila" över ikonen utan att klicka får du besked vad ikonen heter, i detta fallet "Flytta". Det går också att via "Mer" i menyn välja flytta. Oavsett vilket sätt du väljer så så skall du nu fått fram ett fönster som hjälper dig. Klicka dig fram vart du vill flytta din fil och bekräfta ditt val med den blå knappen.


* När vi skriver detta vet vi inte hur standard strukturen kommer se ut. Du kanske redan har fått många mappar eller så finns just nu inga extra från början.