Kalender‎ > ‎

Din kalender och andras

Kalender din och andras


Det här att plötsligt ha flera kalendrar kan ställa till det om man inte förstår konceptet med att ha flera kalendrar. Först och främst måste du förstå att du ser din eller dina egna kalendrar under "Mina kalendrar" och de kalendrar som andra vill du skall se under "Andra kalendrar". 

I bilden har jag alltid min kalender som mitt namn som Google alltid ger ut. Till det har jag skapat en kalender som heter listor. Den har jag delat ut till några kollegor och vi kan alla lägga till möten och annat kul i den kalendern. Skulle jag boka ett möte för oss alla men hade lagt det i kalendern med mitt namn hade jag bara själv sett det. Nu gör jag det i "Listor" istället. 

Sedan har jag fått en kalender av en annan kollega "Izets kalender". I den samarbetar vi och bokar i det som gäller för oss två tillsammans. 

Jag har medvetet valt att döpa min kalender till "Listor" för att du skall förstå att man kan döpa den till vad som helst. Egentligen är det inte ett bra namn eftersom jag med tiden kommer ha många kalendrar och då är Listor kanske ingen bra beskrivning på en kalender. Izets kalender däremot är det ingen tvekan om vem jag samarbetar med i den.

Om du fortfarande är tveksam med flera kalendrar så kanske det är lättare att tänka det som den klassiska papperskalendern. Tänk dig att du skulle arbeta med mig. Du och jag måste träffas, ringa eller mejla varandra för att boka ett möte. Det är alltid trevlig att höra ifrån dig men i det här fallet skulle både du och jag nog vilja använda den tiden till annat. I ett ditt Google konto istället lägger/bokar du in ett möte i Listor och jag ser det eftersom vi båda har samma kalender.