Kalender‎ > ‎

Inställningar för din kalender

Kalenderinställning


Precis som i de övriga Google programmen kommer man åt sina inställningar för respektive program via  kugghjuls ikonen uppe till höger. Klicka på den och välj inställningar.Som du ser enligt bilden så hamnar du först i fliken Allmänt. Vi tittar på någon av de övriga längre ner men vi börjar här.

Grundinställningar räcker oftast men du väljer själv hur dina inställningar för kalendern/erna skall se ut. Vill du byta språk gör du det osv.

En rolig funktion en bit ner är att du kan se vädret för den stad som du anger. Skriv ett postnummer eller stad i rutan Plats och ändra till Celsius precis under. När du är klar rullar du ner eller upp och klickar på knappen spara.

Byt till fliken Kalendrar upp till vänster. Här ser du din/a egna kalendrar och de som är utdelade till dig från andra. Generellt kan du ändra i den här vyn. Det kanske är så att du alltid vill ha det förinställt att kalendern skall påminna dig te.x 15 minuter innan någon aktivitet skall ske.  Säg att du lagt in en händelse (kallas så i Google kalender) att du skall ha möte på torsdag klockan 14.00. Om du vill så kan kalendern påminna dig t.ex 15 minuter innan att det snart är dags. För att ändra detta så klickar du på "Påminnelser och meddelanden" som en blå länkad text på raden för den kalender du vill ändra något i. Ändra något och klicka på Spara uppe till vänster.