Kalender‎ > ‎

Skapa en händelse - enkel

Utbildningsfilmen visas på nästa utbildningsfilm

Skapa Händelse - Enkel

Först och främst. Kärt barn har många namn! Så också i Google. Vi använder nog oftast termerna "boka/skriva in/skapa" när vi skriver in i en kalender. I Google heter det "Skapa en händelse".

När du vill boka något i en kalender kan man göra det på flera sätt i Google Kalender. Vi börjar med det enkla alternativet som du troligen också kommer använda oftast.

I bilden ovan har jag dragit in en tidpunkt på en speciell datum som jag vill skapa en händelse. Vad jag gjorde var att jag placerade muspekaren över en tidpunkt och höll ner vänster musknapp och drog neråt. När jag är nöjd med längden på händelsen släppte jag musknappen. (Strunta i om du inte har grön färg) Prova att lägga in en händelse!

Som du ser fick du nu upp ett litet fönster. Här skriver du in i rutan "Vad" som du namnge händelsen. T.ex. Möte med förälder X.

Nästa ruta "Kalender" har du kanske inte. Jag har det eftersom jag har flera kalendrar att välja på. förvalt är ALLTID din egen kalender och har du inte rutan blir det också här som du skapar din händelse. 

Som du kanske ser så finns det en flik överst i den lilla rutan som heter "Möten" fiffig funktion som vi inte går igenom här men prova den gärna själv sedan om du vill.

Klicka på den grå knappen "Skapa händelse". 

Eftersom du "målade/markerade" upp ett område kunde du inte byta tid eller datum om du råkade få fel dag eller tid. Den rutan var nersläck som du kan se på bilden. Vad du skulle kunna gjort var att klicka på texten "Redigera händelse" (se bilden) och du hamnar vi på nästa avsnitt, Skapa en händelse - extra allt!