Kalender‎ > ‎

Skapa en händelse - extra allt

Kalender skapa en händelse


Skapa händelse - Avancerad

Rörigt? Nja, egentligen inte ändå . De flesta är självbeskrivande och några kommer du troligen inte använda.

Hur får du upp denna bilden? Enkelt. Dubbelklicka varsomhelst  i din kalendervy.

 1. BÖRJA ALLTID HÄR!!! Välj vilken kalender som du vill skapa en händelse i. Har du bara en har det ingen betydelse men du kommer få flera efterhand. Glömmer du byta hamnar din bokning i din egen kalender och då är det bara du själv som ser det!

 2. Namnge vad som skall ske

 3. Om du valde att dubbelklicka på rätt dag och tidpunkt behöver du kanske inte ändra här. Annars klicka du i respektive ruta för datum och tid. 

 4. Skulle det vara något som skall bokas för en heldag finns det en knapp för det också. Då kommer din händelse sedan ligga överst i din kalender på den dagen.

 5. Speciellt ställe ni skall vara på? Här finns också kanske ett alternativ under punkt 9 för din arbetsplats.

 6. Har du något som du vill skicka med. En bild eller bilaga. Kan vara både från din dator eller från Google Drive.

 7. Vill du bli påmind? Ange då här på vilket sätt och hur långt innan. Popup 10 minuter innan är förinställt. Vill du inte byta här varje gång kan du ändra i inställningar  hur du vill det skall se ut. ( Då måste du vara i din kalendervy och klicka på kugghjulet uppe till höger. Välj sedan inställningar och leta upp önskad ställe) 

 8. Nu måste vi tänka till lite först. Om du under punkt 1 valt att byta till en gemensam kalender med en kollega behöver du sedan inte också bjuda in den kollega. Den kommer se det du bokar in i er delade kalender som ni har ihop. Däremot kanske du och din kollega vill bjuda in chefen eller någon annan som ni inte samarbetar med i denna kalendern. Då gör du det i denna rutan.
  Det går också att bjuda in dem som inte finns i skola.malmo.se. Alltså till vilken epost adress som helst. Personen som du skriver in i denna rutan får då ett mejl. Däremot måste personen ha någon slags Google konto för att kunna ta sig in och titta på det som du skapar med din händelse.

  Är det någon i skola.malmo.se kommer personens namn komma upp när du skriver in.
  Bjuda in

 9.  Här kan redan finnas resurser för dig att boka. Det kan vara ett rum men kanske också utrustning. Er IT ansvariga kan här skapa färdiga kalendrar för dig att boka ett rum och/eller resurs till den händelse som du just nu själv håller på att boka.

 10. Extra information som du vill delge. Kanske en kort konferensbeskrivning med hålltider. Något som du inte ville dela ut via punkt 6.

 11. INNAN DU KLICKA HÄR. KOLLA PUNKT 1 så den är rätt.