Starta‎ > ‎

4. Inloggning

Malmö Apps - Logga in


Efter du klickat på den vita pilen och startat filmen, kan du klicka längst ner till höger i filmfönstret för att se filmen över hela  skärmen (Full screen/Helskärm).

Inloggning

Innan du kan börja så måste du fått ditt användarnamn (username, användar ID) och ditt lösenord. Har du inte det så kontaktar du din chef!

En sak att tänka på redan nu är att ditt användarnamn utgör basen för din e-post adress. Så var det inte i Pednet. Det innebär att ditt användarnamn är det som står före @ tecknet. Det som kommer efter @ är samma för all personal.

Eftersom det är som i e- postadressen måste också skriva in det på samma sätt. Man får aldrig ha mellanrum i en e-postadress utan det är punkter som skiljer ord åt. Precis som i www adresser.  (ex. www.malmo.se)

Ex. Du heter Lisa Karlsson, vilket i inloggningsrutan blir:

    lisa.karlsson

Därefter fyller du eventuellt direkt på med @skola.malmo.se

     lisa.karlsson@skola.malmo.se

Nu kan det skilja sig lite åt om du behöver skriva @ och det som står efteråt när du loggar in. Det är därför jag skrev eventuellt på raden ovan. Anledningen till det är hur du väljer att logga in. Det finns massor av sätt att göra samma sak. Jag visar i filmen 3 olika sätt hur det kan se ut.

 1. Ett sätt är om du är på någon av skola.malmo.se sidor. Där har du, absolut längst ner på sidan, en pytteliten text med länken "Logga in".  Klickar du på "Logga in" kommer du till en inloggningssida och du återvänder sedan till samma sida igen med skillnaden att nu står ditt namn längst upp till höger som visar att du är inloggad. Går du därefter till Google.se så ser du att ditt namn står kvar överst.


 2. Du kanske loggar in via en länk som direkt styr dig till inloggningsrutan som är speciell för oss i Malmöstad.Som du ser i bilden under så är redan @skola.malmo.se redan ifyllt på raden under, så här räcker det med     lisa.karlsson     i den översta vita rutan.
  Google inloggning för skolor i Malmöstad


 3. Eller så loggar du in via Googles hemsida eller undersidor till Google som har knappen för inlogging. Det har egentligen ingen betydelse hur du tar dig in. Dina uppgifter är unika för bara dig så, här handlar det mer om hur mycket text du själv måste skriva in i de två inloggningsrutorna. 
  Logga in i Google

  3.1   När du klickar på något alternativ enligt bilden ovan hamnar du också här vid en inloggningsruta. Skillnaden är att här måste du fylla in hela ditt inloggningsnamn
  lisa.karlsson@skola.malmo.se
  Logga in i Google

Ok, du har fått dina uppgifter och det är nu dags för att logga in. Första gången du loggar in kommer du till ett fönster där du skall godkänna ditt konto. Läs igenom information och klicka sedan på att du godkänner.