Sites‎ > ‎

Samarbeta och dela med en kollega

Vill du att andra inte bara skall kunna se och läsa på din sida utan även kunna vara med och redigera så delar du ut din sida till den eller de personerna. Överst till höger känner du igen den blå Dela knappen. Du klickar nertill och lägger till de namn som skall vara med. Som du ser finns också alternativ hur personerna skall kunna vara med. Vi går igenom alternativen.

Rubriken "Vem har åtkomst" beskriver vad som kommer ske.
För det översta alternativet kan du klicka på "Ändra". Jag beskriver den i bilden under denna. 

Vi fortsätter och ser att just på denna sidan har jag gett tillgång till tre personer. Jag själv finns alltid med och står också som ägare. Därefter två till. 

Skulle jag välja "Får visa" (ingen har det på bilden utan du får ändra från redigera t.ex.) så innebär det att personen kan se sidan men inte redigera. Jaha, vad betyder du det? Skall inte alla se min sida?

Svaret blir. Det bestämmer du och nu kommer vi igen in på det översta alternativet under "Ändra". Här bestämmer du själv vem som får se din sida.
Det vanligaste är naturligtvis att alla i hela världen skall de vad du skapat. Men det kan finnas tillfällen där du bara vill samarbeta med en kollega och det är bara ni som kan se vad ni skriver. Du kanske vill samarbeta med en klass och du och eleverna vill inte att sidan skall ligga öppen. 

Alternativen är flera och det är du själv som avgör hur du vill ha det, om inte ni på skolan har en policy hur ni skall göra. Generellt borde alla sidan vara tillgängliga men det är min synpunkt.
Comments